Pana unde merge curiozitatea noastra?!

Pana unde ajunge curiozitatea unui om, unui partener de cuplu?! Ce se cauta/incearca, de fapt, prin metoda „DETECTIVUL”?! Cata incredere mai ramane, cata credibilitate mai exista intr-o relatie de cuplu daca unul din ei o face pe Sherlock Holmes?! In cazul asta, de ce mai exista acea relatie, de ce se presupune ca increderea se dobandeste pe seama comunicarii, pe seama celor impartasite in intimitate, societate etc?! Este greu de inteles ca in orice legatura amoroasa exista intimitate personala, dreptul la mici secrete, nevinovate de altfel, care nu aduc niciun prejudiciu relatiei in cauza?! Nu e mai bine ca, in momentul in care unul din parteneri simte ca ceva este in neregula, comunicarea sa primeze, sa fie date cartile pe fata, sa fie exteriorizate si cele mai mici indoieli, semne de intrebare?!

Probabil Nu!

Probabil, unii nu au atata sange in instalatii incat sa poarte o discutie amiabila prin care sa-si expuna parerile, ideile negativiste ce le trec prin cap, sa primeasca raspunsuri la intrebari ce agita, fara comunicarea prealabila, sufletul si actiunile pe care le intreprind. Incercand a scormoni mai mult in intimitatea unei persoane vei putea gasi:

1. Aspecte ascunse si dureroase care nu convin si duc la discutii, certuri aprinse, dezbinari si multa suferinta. In consecinta, nimic pozitiv.

2. Aspecte ascunse dar nevinovate si chiar neimportante, aspecte care pot duce la discutii de lamurire, poate o morala prin care doua persoane mature sa discute mai mult, sa-si asigure incredere de o parte si de cealalta. Invataturi prin care sa se lase acea portita de respiro pe care orice fiinta umana are nevoie.

Opinia mea e ca ceea ce nu afli nu are cum sa te afecteze. E bine ca inainte de a trece la activitati de detectiv sa realizam repercusiunile de dupa si apoi sa tragem concluzie:  se merita sau nu sa decadem atat de mult sau e mai bine sa ascultam si de increderea aia care tinde sa se instaleze in fiecare dintre noi?!

Aviz amatorilor cu veleitati de scormonitori si doza de curiozitate acuta. 🙂

Reclame
Published in: on 20/01/2012 at 1:27 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://oanapasat.wordpress.com/2012/01/20/1256pana-unde-merge-curiozitatea-noastra/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: