Prima personalitate feminina pe o bancnota romaneasca

AGERPRES titra, acum doua zile, ca cei de la TBWA\Bucuresti si partenerii sai, Fundatia Centrul Parteneriat pentru Egalitate şi ActiveWatch – Agentia de Monitorizare a Presei, au lansat miercuri, la Palatul Parlamentului, petitia ALTFEM pentru prima personalitate feminina pe o bancnota româneasca. Organizatorii  lasa loc dialogului liber pentru oricine doreste sa isi exprime parerea. Toate propunerile vor fi luate in considerare peste cateva luni, cand organizatorii vor face o lista cu toate personalitaţile numite pana atunci.
Proiectul strategic, cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, va dura 24 de luni si-si propune imbunatatirea perceptiei asupra rolului profesional şi social al femeii si cresterea gradului de constientizare a expertilor si operatorilor mass-media, a partenerilor sociali, a organizatiilor societatii civile, a autoritatilor publice din domeniul muncii si audiovizualului si a femeilor, in general, asupra problematicii egalitatii de sanse pe piata muncii.

Acum, daca tot este liber la dialog pe tema personalitatii feminine care va aparea pe o viitoare bancnota romaneasca, vin cu propunerea mea, pe care o si supun spre dezbatere publica (cc #colegii ), in persoana DOAMNEI MarianaCurDeFier. Aceasta initiativa vine in urma multor mesaje de regret din partea romanilor, ce-i drept, majoritatea de la barbati, adresate celei care a fost una din putinele femei simbol revolutionar de la 1989. Meritele sunt din plin datorate acesteia, mai ales ca a adus un aport serios economiei romanesti din perioada lui nea Nicu pana acum 10 ani, cand s-a pensionat. De atunci, statul a rasplatit-o din plin cu o pensie de nimic, dat fiind faptul ca a murit intr-o saracie lucie, ca o martira a neamului romanesc. Pana cand acest proiect va lua sfarsit, va rog sa luati in considerare varianta ca MarianaCurDeFier sa devina o emblema a leului romanesc.

PS: She made people happy!

NB: Începând cu data de 15 decembrie, oricine poate semna petiţia accesând site-ul proiectului: www.altfem.ro

Iata specimenul pentru viitoarea bancnota de 5000 de lei:

Thanks to Cozmin Vasile  for photoshoping ideas! 🙂

!Acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Reclame
Published in: on 16/12/2011 at 1:56 am  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://oanapasat.wordpress.com/2011/12/16/prima-personalitate-feminina-pe-o-bancnota-romaneasca/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 comentariiLasă un comentariu

 1. Să înţeleg ca Monica Tatoiu vi se pare prea vie pentru o astfel de propunere onorantă?

  • Monica Tatoiu ar reprezenta o varianta, ce-i drept, mai putin onorabila ca cea mentionata in articol. Mai are timp sa faca ceva notabil cu viata ei. Ca-n bancul acela cu blonde: „Mai dati-i o sansa, mai dati-i o sansa”.
   Ma intreb, de ce acea petitie nu poate asigura locul mai multor DOAMNE DE ONOARE pe mai multe bancnote romanesti?! Discriminare, domne, discriminare! 🙂

 2. Iata cateva din personalitatile feminine ce ar putea deveni la un moment dat imaginea unei bancnote romanesti:

  1.Regina Maria
  2.Ana Blandiana
  3.Nadia Comaneci
  4.Ecaterina Teodoroiu
  5.Iulia Hasdeu
  6.Draga Olteanu Matei

  • Si cu Elena Udrea cum ramane?

   • Nuti cred ca are asigurat locul ei pe cea mai valoaroara bancnota a neamului romanesc! Capul Elenei Udrea-l vrem (pe-o bancnota)!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: