Uniunea Europeana vine in ajutorul somerilor

„Uniunea Europeana finanteaza solutiile moderne de ocupare a somerilor prin antreprenoriat”

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară nr. 5 „Promovarea masurilor active de ocupare”

Domeniul major de interventie: 5.1 „Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare”

Titlul proiectului: „Si tu poti sa fii antreprenor” 

Contract nr.: POSDRU/82/5.1/S/58969

„Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013” – „Investeşte în oameni!”

Patronatul National Roman în calitate de solicitant, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca si societatea Grupo Sec Formacion Y Consultoria S.L. din Spania în calitate de parteneri, in cadrul proiectului „Si tu poti sa fii antreprenor” anunţă deschiderea Centrului Antreprenorial din municipiul Galati, situat in str. Tecuci, nr. 1, bl. V3B , parter.

Proiectul a demarat in data de 01.08.2010 pe o perioada de implementare de 36 luni si are o valoare totală de 18.142.684 lei din care finantarea nerambursabila este in suma de 16.979.795 lei.

Proiectul “Si tu poti sa fii antreprenor” se adreseaza somerilor intr-o abordare inovativa punand accent pe capacitatea de ocupare a somerilor prin antreprenoriat. Este o solutie adaptata contextului actual in care societatile comerciale nu angajeaza si chiar preconizeaza in continuare disponibilizari ceea ce reduce la maxim sansele persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, in special a tinerilor, celor peste 45 ani si a celor pe termen lung, de a obtine un loc de munca.

Masurile prevazute in cadrul proiectului se adreseaza persoanelor cu o situatie dificila pe piata muncii – in principal someri, raspunzand astfel obiectivului general al POSDRU, care de altfel sprijina combaterea somajului si inactivitatii prin masuri de ocupare cu caracter activ, preventiv, inovativ si flexibil.

Proiectul se va implementa in Municipiul Bucuresti si judetele Teleorman, Calarasi, Dambovita, Mehedinti si Galati.

Grupul tinta principal al proiectului este format din 800 persoane aflate in cautarea unui loc de munca, in principal someri, care vor participa la diferite actiuni de dezvoltare a competentelor antreprenoriale, competente transversale, indiferent daca persoana respectiva se ocupa ca angajat sau prin libera initiativa. Acest grup tinta include si persoanele inregistrate ca someri si persoanele care nu sunt inregistrate ca someri dar sunt in cautarea unui loc de munca. Din grupul tinta de 800 de persoane in cautarea unui loc de munca, 500 vor fi femei, minim 125 vor fi tineri cu varste intre 16 si 24 ani. Dupa parcurgerea unor etape se vor selecta 500 persoane in vederea sprijinirii demararii unor afaceri, diferenta de 300 urmand programe de formare profesionala cele mai adaptate caracteristicilor si nevoilor acestora. Grupul tinta de 800 persoane este repartizat pe cele 4 regiuni in raport proportional cu rata somajului din fiecare regiune, astfel incat proiectul sa raspunda cat mai adecvat problemelor locale la momentul implementarii efective.

Pentru atingerea obiectivelor propuse, se vor implementa in cadrul Centrului Antreprenorial diferite tipuri de actiuni precum:

 1. caravane de promovare a culturii antreprenoriale in randul persoanelor in cautarea unui loc de munca;
 2. consiliere pentru consolidarea increderii in sine, pentru incurajarea asumarii de riscuri si initierii de afaceri – pentru 1000 de persoane inscrise in program;
 3. formare profesionala pentru dezvoltarea capacitatii persoanelor in cautarea unui loc de munca de a se auto-organiza in vederea facilitarii accesului la ocupare;
 4. dezvoltarea de competente antreprenoriale si certificarea acestora pentru 800 de persoane in cautarea unui loc de munca;
 5. formare profesionala in vederea adaptarii calificarilor la nevoile pietei muncii a 300 de persoane in cautarea unui loc de munca, intr-una din cele mai cerute meserii de piata muncii – brutar, cofetar, lucrator in alimentatie, lucrator in comert, macelar, patiser, bucatar, comerciant-vanzator,dulgher-tamplar-parchetar, ospatar, barman si inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
 6. furnizarea de catre centrele antreprenoriale a serviciilor de consultanta si asistenta, pentru inceperea unei activitati independente sau pentru initierea unei afaceri
 7. activitati transnationale pentru cresterea ocuparii prin initiative private, respectiv un schimb de experienta in micro-intreprinderi dezvoltate de someri si alte persoane in cautarea unui loc de munca din Spania si diseminarea de practici europene de succes in crearea de mici afaceri de catre someri si alte persoane in cautarea unui loc de munca prin intermediul unor conferinte regionale “Povesti de succes” cu participarea a unor mici intreprinzatori din Spania si antreprenori din alte regiuni din Romania;

Accesul persoanelor in cautarea unui loc de munca, a somerilor, a persoanelor inactive pe piata muncii la toate aceste actiuni este GRATUIT datorită cofinanţării oferite de FONDUL SOCIAL EUROPEAN.

Proiectul a ajuns la stadiul de implementare al Activitatii 3 “Caravane de promovare a culturii antreprenoriale in randul persoanelor in cautarea unui loc de munca”.

Pentru mai multe detalii şi informaţii referitoare la proiect si activitatile sale accesati pagina de internet http://antreprenor-pnr.ro/

 

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://oanapasat.wordpress.com/2011/09/22/uniunea-europeana-vine-in-ajutorul-somerilor/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 comentariiLasă un comentariu

 1. Buna ziua!

  Organizez intalnirea bloggerilor din Galati si Braila, pe un ponton de pe faleza braileana, cu o iesire cu salupa pe Dunare, sambata 15 octombrie.

  Dai si tu o mana de ajutor?

  • Dragutule, iti pot da o mana de ajutor dar nu voi fi prezenta. Am anuntat din timp aspectul asta. oanapasat@gmail.com pentru a-mi spune cu ce anume te pot ajuta.

 2. Dragutule, iti pot da o mana de ajutor dar nu voi fi prezenta. Am anuntat din timp aspectul asta. oanapasat@gmail.com pentru a-mi spune cu ce anume te pot ajuta.
  +1

 3. Mai, ce-ti e si cu EU asta. Antreprenori de pompe funebre ne facem cu totii, ca intreprinzatorii adevarati déjà au golit cuferele europene! Hai sa ne traisca ai nostri!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: