Mai sunt cateva ore pana vom da startul „Let’s Do It, Romania!”

Mai sunt doar 2 zile pana la marea curatenie nationala, zi in care, cu mic cu mare, dorim sa aducem tara noastra intr-o lumina mai buna din punct de vedere ecologic.

Proiectul “Let’s Do It, Romania!” a intrat pe ultima suta de metri in ceea ce priveste organizarea pentru MAREA CURATENIE NATIONALA. Echipa galateana a terminat weekendul trecut procesul de cartare iar acum, cand mai sunt doar 2 zile pana la evenimentul national, se doreste colaborarea cat mai buna cu societatile care au venit in ajutor in ceea ce priveste mobilizarea voluntarilor.

In aceasta privinta, un mare ajutor a venit din partea celor de la MittalSteel Galati care, pentru ziua de 24 septembrie, pe langa sprijinul financiar oferit, acestia vor veni, sambata, cu voluntari din randul angajatilor lor si, un lucru de admirat, familiile acestora. Acest aspect faciliteaza activitatea intreprinsa de coordonatorii  “Let’s Do It, Romania!” Galati ai acestui proiect.

Totodata, dorim sa anuntam implicarea, din punctele de vedere financiar si al voluntarilor, a urmatorilor: Estima Motors Braila – reprezentant TOYOTA Romania, RBX Tudan Electric, Farmacia Hamamelia, Steel Trade si Mittal Steel Galati, Instal Electric, Asil, Munteanu SRL, Club Planet, 365 Studio, SummerTime Pub, Berin SRL, Andralex Trade, WebHelp SRL, cu multumiri pentru ajutorul oferit in a demara mai usor actiunile “Let’s Do It, Romania!” de pe ultima suta de metri.

Cei care nu si-au alocat, inca, un morman de gunoi, sunt rugati sa intre pe site-ul www.letsdoitromania.ro pentru a o face pentru ca mai apoi sa fie asteptati pe platforma Salii Spoturilor incepand cu ora 8:00.

Eforturile depuse sunt imense, pentru ca toate aspectele sa fie puse la punct, atat din partea organizatorilor cat si din partea institutiilor galatene care, pana in acest moment ne-au venit in ajutor cu voluntari cat si cu materiale utile actiunii pentru ziua de 24 septembrie. Pe aceasta cale, dorim sa le multumim pentru tot sprijinul oferit si sa asiguram ca va fi un proiect reusit si benefic tuturor locuitorilor judetului Galati, si amintim: Consiliul Judetului Galati, Institutia Prefectului – Judetul Galati, Primaria Municipiului Galati, Inspectoratul Scolar al Judetului Galati, Politia de Frontiera, Jandarmeria Galati, Garda de Mediu, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului, Protectia Copilului, Penitenciarul Galati, Politia Locala, Romsilva, Sistemul de Gospodarire a Apelor. De asemenea, se vor implica si majoritatea  primariilor din judet.

Iată care sunt si cele mai importante informații despre Ziua de Curațenie Națională:

1. Voluntarii sunt asteptați sâmbătă dimineață, de la ora 8, la punctul de înregistrare (Platoul de la Sala Sporturilor). Este foarte important ca toți voluntarii să treacă pe la acest punct ca să primească informații despre curățenie, să semneze instrucțiunile de siguranță și să fie luati în evidență pentru rezultatele proiectului.

2. Curățenia durează de la ora 8 la ora 15. Dupa această oră începe ridicarea sacilor cu deșeuri.

3. Voluntarii sunt rugați să parcurgă Manualul de Curățenieși Normele de siguranțăcu toate informațiile necesare despre curățenie (www.letsdoitromania.ro)

5. În cazul în care se poate, voluntarii sunt rugați să vină cu propria pereche de mănuși și rolă de saci (120l).

6. Îmbrăcămintea trebuie să fie adecvată condițiilor meteo.

7. Dupa curatenie, toti voluntarii sunt rugați să confirme rezultatele activității lor, pentru a fi determinate zonele curățate datorită proiectului “Let`s Do It, Romania!”. Modalitatea de raportare presupune trimiterea unui sms la numărul 1714 cu următorul format: Abreviere județ, Număr membri echipă, Număr saci strânși, ID morman (dacă există). O alta variantă este aceea de a accesa la mormanul alocat anterior pe site opțiunea „Curățat”.

De asemenea, echipa “Let`s Do It, Romania!” a pus  la dispoziția tuturor celor interesați de proiect un call center special creat, disponibil la numărul de telefon 0318 21 21 21. În perioada 19-30 septembrie, voluntarii “Let`s Do It, Romania!” vor răspunde tuturor întrebărilor despre curățenia națională.

Doar pentru că te muţi cu 2 metri mai departe de o grămadă de gunoi când ieşi la picnic, asta nu înseamnă că mizeria nu mai e acolo. Doar pentru că alegi să te uiţi în altă parte, asta nu înseamnă că în apele râului care îţi alimentează oraşul cu apă potabilă nu plutesc zeci de mii de PET-uri şi pungi. Doar pentru că nu fotografiezi şi munţii de gunoaie când pleci în vacanţă, asta nu înseamnă că ei nu erau acolo.Ce-ar fi să schimbăm foaia? Ce-ar fi să bifam ziua de 24 septembrie ca fiind data in care am ajutat ca Romania sa respire cu adevarat?!

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://oanapasat.wordpress.com/2011/09/22/mai-sunt-cateva-ore-pana-vom-da-startul-lets-do-it-romania/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: