Educaţie universitară pentru persoane cu dizabilităţi

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului,  împreună cu Universitatea  “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi şi Universitatea “Valahia” din Târgovişte, Uniunea Naţională a Tuturor Studenţilor din Romania, implementează în perioada noiembrie 2010 – octombrie 2013, proiectul strategic: “Dezvoltarea şi implementarea unui program-pilot integrat pentru creşterea accesului la învăţământul superior pentru persoane cu dizabilităţi”.

Proiectul urmăreşte crearea de oportunităţi şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, pentru îmbunătăţirea accesului acestora la educaţie în cadrul învăţământului superior, prin dezvoltarea unui program-pilot integrat pentru asistarea a 300 de studenţi cu dizabilităţi şi implementarea acestuia la nivelul partenerilor universitari.

Concret, proiectul va contribui la creşterea nivelului de calificare şi îmbuntăţire a competenţelor studenţilor la nivel naţional, precum şi la creşterea calităţii şi relevanţei programelor de studii universitare, fapt ce va duce la integrarea facilă a acestora pe piaţa muncii din România.

In perioada iulie-septembrie 2011 se va desfăşura identificarea, selecţia şi recrutarea  studenţilor cu dizabilităţi, pentru intrarea în programul educational-pilot. Activitatea va urmări atât recrutarea studenţilor deja încadraţi în sistemul de educaţie, cât şi a viitorilor potenţiali studenţi (actualmente absolvenţi de învăţământ secundar superior sau în curs de absolvire).

Prin participarea la program, aceştia vor beneficia de următoarele facilităţi: metode inovative de predare-învăţare, burse de studiu, accesibilizarea programelor de studiu, asistarea în cadrul proceselor educaţionale, de către un corp de mentori educaţionali, competente TIC.

Având în vedere implicarea bloggerilor in multe actiuni/campanii sociale, consider ca în sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi din România se poate face acelasi lucru. Promoveaza alături de noi proiectul “Dezvoltarea şi implementarea unui program-pilot integrat pentru creşterea accesului la învăţământul superior pentru persoane cu dizabilităţi” şi faciliteaza contactarea acestor persoane pentru participarea la programul educaţional.

Totodată puteţi accesa informaţii legate de oferta universitară a celor 3 universităţi partenere în cadrul proiectului, de pe site-ul: www.eupd.ro.

EU SUSTIN SI PROMOVEZ PROIECTUL, TU CE AI DE GAND?

DA O MANA DE AJUTOR SI POSTEAZA PE BLOGUL TAU INFORMATIILE PE CARE TI LE-AM PUS LA DISPOZITIE MAI SUS!

Reclame

The URI to TrackBack this entry is: https://oanapasat.wordpress.com/2011/08/13/educatie-universitara-pentru-persoane-cu-dizabilitati/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. […] gustul cafelei de la ţară, un gust pe care-l voi purta în permanenţă cu […]

  2. no, sa ai spor 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: