A nice conversation always makes you smile even if you are not ok…

A nice conversation always makes you smile even if you are not ok…


Comunicarea
este o caracteristica fundamentala a existentei !

O definitie a comunicarii ar fi asa:

  • Comunicarea este un ansamblu de actiuni care au în comun transmiterea de informatii sub forma de mesaje, stiri, semne sau gesturi simbolice, texte scrise s.a. între doua persoane, numite interlocutori, sau mai formal, emitator si receptor. A nu se confunda însa cu aparatele de comunicatie numite emitatorul si receptorul de radio, care folosesc la comunicatiile la distanta = telecomunicatiile (sursa http://ro.wikipedia.org/wiki/Comunicare )

Dupa definitia asta ca la carte putem vorbi despre comunicare ca modalitate de a transmite cat mai usor stari sufletesti. In ziua de astazi, tehnologia avanseaza cu pasi tot mai repezi lasand in urma vechile obiceiuri precum: porumbeii cu mesaje scrise pe un biletel, sticlele aruncate in mare/ocean care vezi doamne ajungeau tocmai la destinatar; soli cu sau fara mesaje de pace; scrisori parfumate sau arse pe margini; mIRC-ul :)) iar cele mai noi si eficiente sunt sms-urile de pe telefoanele mobile sau internet (site-uri dedicate acestor metode), e-mail-uri, Messenger, Skype, Facebook, bloguri si bineinteles revelatia internetului Twitter si care or mai fi…
Toate acestea duc la o mai buna cunoastere a omului ca fiinta complexa, specie care oscileaza de la o stare la alta, de la o idee la alta, parere, etc. Interactionand cu diverse persoane ne dam seama de lipsurile sau avantajele pe care le prezinta propria noastra persoana urmand a culege sau a impartasi sfaturi, opinii, informatii care ajuta foarte mult intr-o si mai buna comunicare atat cu sine insusi cat si cu persoanele din jur. Putem explora cai nemaintalnite, experimenta reactiile noastre si ale altora prin mesajele transmise si receptionate. O buna comunicare intareste starea de spirit, mareste fluxul de informatii de la nivelul creierului facand astfel posibila CUNOASTEREA.
Rad, glumesc, comunic in felul meu de a fi, arat o persoana puternica, mi se raspunde pe masura asteptarilor cu bun simt, spirit de gluma si ce-mi place mai mult la o persoana sunt alintaturile acelea inocente si deloc false (cel putin asa imi inspira). O lume fara comunicare e o lume stearpa, avida, pietrificata, secata de mesaje fie ele bune sau rele; fara ea nu ar fi existat informatia care sa circule de la un individ la altul, de la o fiinta la alta la urma toata, indiferent ca sunt cuvinte scrise, vorbite sau onomatopee.
Pun miza mare pe o buna conversatie, pe acea persoana care detine cuvintele potrivite in situatii potrivite si care iti ofera mereu sprijinul moral atunci cand simti ca unele probleme nu se mai termina. Noi, oamenii nu dorim o falsa comunicare, nu ne dorim cuvinte aruncate precum bila la ruleta nestiind daca va fi cu noroc sau nu, avem nevoie de cuvinte pentru a imbogati starea sufleteasca, pentru a crea un spatiu de oameni cu trasaturi evoluate nu involuate.

„Buna comunicare este la fel de stimulanta ca o cafea neagra si tot atat de greu iti este sa adormi dupa ea.”
(Anne Morrow Lindbergh)

Reclame
Published in: on 07/07/2010 at 3:18 pm  Lasă un comentariu  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://oanapasat.wordpress.com/2010/07/07/a-nice-conversation-always-makes-you-smile-even-if-you-are-not-ok/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: