Viitor, obiective. Care sunt perspectivele noastre?

Viitor, obiective. Care sunt perspectivele noastre?

Suntem in secolul XXI, perioada in care tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult iar gandirea umana evolueaza si ea totodata.
Puterea financiara, snobismul si influentele politico-administrative fac lumea sa se invarta intr-un mod tot mai rapid si ciudat in esenta ei. Ca individ, fiinta umana, omul este menit sa urmeze cursul firesc al naturii si acela fiind conditionat de: nastere, crestere/maturizare, perpetuarea speciei sale si, in ultima instanta moartea sa. Aceste etape sunt parcurse treptat iar de fiecare data acesta trebuie sa se supuna incercarilor vietii.
Inca de mici copii ne visam in diferite ipostaze pentru viitor, de aici si intrebarea „Ce vrei sa fii cand vei fi mare?” Ne inchipuim ca peste ani vom fi ba medici, ba profesori sau chiar interpreti de muzica usoara, si asa ajungem sa ne dezvoltam imaginatia, perceptiile, perspectivele. Dorinta de cunoastere, aprofundare a fiecarei informatii furnizate si percepute de creier, se amplifica pe masura ce evoluam atat fizic cat si psihic.
Persoanele din jur, parintii in primul rand si comunicarea cu acestia determina fluxul de informatii consumate prin procesul de socializare si implementare a ideilor intr-un mod constructiv, menit a ne ajuta sa ne stabilim conditia umana si prioritatile acesteia. Ce, cum si mai ales pentru ce gandim in perspectiva este totul datorat modului in care ne stabilim idealurile, spre ce punct tindem sa ajungem si mai ales ce ne dorim de la viata in general. Ajunsi odata la etapa maturizarii ne agatam efectiv de orice deget intins spre ajutor ca ai apoi, treptat, sa ajungem sa ne fie oferita intreaga mana. In acest caz, cea care trebuie sa primeze in orice actiune intreprinsa si interactionare cu diverse persoane ce pot aduce un aport la cladirea viitorului nostru, este increderea. Odata castigata putem sa ne continuam drumul spre ideal, spre viitor.

Reclame
Published in: on 03/10/2009 at 11:55 pm  Comments (1)  
Tags: , , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://oanapasat.wordpress.com/2009/10/03/viitor-obiective-care-sunt-perspectivele-noastre/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLasă un comentariu

 1. O abordare frumoasa a pasilor parcursi de un individ de la inceput si pana la momentul in care manipularea isi pune amprenta pe conceptiile si ideile lui despre viata. Perspectivele sunt deja vaste, nimeni nu se vede muncitor, toti se vad in luna sau la birou, navigand pe internet in timp ce messengerul clipeste in bara cu naduf. Cred ca gandul la viitor ne omoara prezentul. Consider ca punem capul pe perna si ne gandim la ziua de maine fara sa o analizam pe cea care tocmai s-a incheiat.
  Suna bine tot ce ai scris dar .. am o adaugire .. o idee daca imi permiti.. in tot acest proces sa existe un moment de repaus, sa desfacem firul in 4 si sa tragem concluzii asupra trecutului, prezentului si abia apoi sa incercam o intrevedere cu viitorul.
  Cred ca in fuga dupa informatii in era tehnologiei, uitam de nevoile minimale ale omului. Sunt cazuri cand oamenii mor covarsiti de fluxul de date care ii napadeste.
  Si la finalul interventiei mele .. am o intrebare !
  Ai observat ca pe masura ce avansam tehnologic fugim tot mai mult de tehnologie? La munte cautam locurile neumblate, carari intunecate si ascunse. In padure, la un gratar, fugim cat putem de gloata pentru a ne vedea in liniste de ospatul nostru .. ne izolam in termopan si nu stiu ce alte materiale fono absorbante tocmai de asta.. pentru ca suntem asaltati de avansul tehnologic.. si vrem liniste .. vrem momente de calm.. sau poate doar eu si cunoscutii mei trecem prin asa ceva ..

  Toate cele bune !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: