Friedrich Ebert Stiftung (FES)

Friedrich Ebert Stiftung (FES)

Friedrich Ebert Stiftung (FES) este cea mai veche fundatie politica din Germania. Aceasta serveste valorile fundamentale ale democratiei sociale si se implica peste tot în lume în favoarea unei politici pentru libertate, solidaritate si echitate sociala.

In România, Fundatia Friedrich Ebert este reprezentata din anul 1994. Scopul activitatii noastre în România este acela de a promova democratia, statul de drept si dezvoltarea unei societati civile active, contribuind astfel la crearea prin echitate sociala a unei mutatii/transformari în societate. Sustinem ideea europeana si sprijinim cooperarea regionala si globala dincolo de granitele tarii.

Activitatea Fundatiei Friedrich Ebert din România este inclusa în mai multe programe si linii de activitate regionale.

Reteaua complexa a Fundatiei în Sud-Estul Europei constituie o marturie despre angajamentul Fundatiei în regiune. Totodata, aceasta oglindeste convingerea FES ca provocarile si problemele din Europa de Sud-Est pot fi depasite numai în cadru regional, prin cooperare si prin integrare.

Toate tarile din regiune se confrunta în continuare cu necesitatea de a-si transforma societatile si de a întari economia de piata si democratia prin propagarea reformelor. În plus, adaptarea si apropierea de standardele si de normele UE pentru noile state membre reprezinta o trasatura comuna importanta în regiune. FES   contribuie la aceste dezvoltari prin linii directoare de activitate regionale , dezvoltate si realizate în comun de catre birourile din Sud-Estul Europei.

Ca in fiecare an fundatia incearca sa aduca in randul tinerilor social-democrati din tara cunostinte, experiente noi si prielnice pentru a fi puse in practica in cadrul organizatiilor TSD. 2009 a adunat un grup de 20 tineri din: Bucuresti, Iasi, Baia Mare, Oradea, Iasi, Turnu Magurele, Calarasi, Tulcea, Bacau, Bistrita, Targoviste, Craiova, Galati, Cluj-Napoca si Toplita. Programul Bursei Friedrich Ebert pentru Tineri Politicieni a urmarit 3 stagii de pregatire, primul desfasurandu-se la Sibiu in perioada 19 iunie -21 iunie, unde s-a dezbatut tema valorilor de stanga si politicile locale, al doilea pe 11 septembrie – 13 septembrie la Sinaia promovand comunicarea cu cetatenii in campaniile electorale, iar ultimul in perioada 9 octombrie – 11 octombrie urmand zilele urmatoare a se stabili exact si locatia.

Cel de-al doilea modul s-a axat foart mult pe metode, tehnici de comunicare cu electoratul, dat fiind faptul ca pe 22 noiembrie sunt si alegerile prezindentiale iar tinerii vor trebui instruiti din timp. Astfel, alaturi de trainerii ce au sustinut seminariile propriu-zise, Viorel Bota, Ancuta Prodan si Cristian Chiscop, li s-au alaturat si Mirel Palada, director executiv Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB) care au aratat cat de important este rolul cetateanului in crearea programului politic al organizatiei. Un plus de valoare a dat-o ideea de CAFENEA LOCALA in cadrul careia o organizatie politica poate aduna, intr-o locatie oarecare, neutra de sediul partidului, la care sa se expuna opiniile cetateanului de rand si problemele acestuia, cu scopul construirii ofertei electorale.

Multe amanunte le poti afla cititorule doar daca ai curiozitatea de a te implica in viata politica, cea care detine puterea in tara noastra prea colorata in portocaliu. De aceea, este timpul sa devenim sangvinici, puternici, pasionali si SA ALEGEM ROSU, CULOAREA INVINGATORILOR!

„FARA DEMOCRATIE, NU EXISTA LIBERTATE (…) A O PROTEJA SI A O RESTABILI, ACOLO UNDE ACEASTA ESTE ÎNCALCATA, REPREZINTA O PORUNCA PENTRU CEI CARE IUBESC LIBERTATEA”. Friedrich Ebert

Reclame
Published in: on 15/09/2009 at 2:15 pm  Lasă un comentariu  

The URI to TrackBack this entry is: https://oanapasat.wordpress.com/2009/09/15/friedrich-ebert-stiftung-fes/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: